Projekt z TRE® skierowany do osób potrzebujących wsparcia społecznego

Projekt Polskiego Stowarzyszenia TRE® pn. „Uwolnij sTREs z TRE®” rozpoczął się w listopadzie 2018 roku i skierowany jest dla osób potrzebujących wsparcia społecznego.

Celem Projektu „Uwolnij sTREs z TRE®” jest popularyzowanie ćwiczeń TRE® jako sposobu redukcji sTREsu i napięć w ciele, wspieranie i organizowanie działalności prozdrowotnej z dbałością o to, by działania te służyły ludziom w życiu, rozwoju osobistym i profilaktyce zdrowia.

W ramach projektu zostały przeprowadzone bezpłatne Warsztaty dla kobiet z Ośrodka Wsparcia dla Kobiet z Dziećmi i Kobiet w Ciąży „Etezja” w Warszawie pn.: Kobieca Mama – ruchem, tańcem, głosem, czuciem – poznaj techniki odstresowania i relaksacji”. Celem tego Warsztatu było wprowadzenie m.in. do ćwiczeń TRE®. Na warsztatach uczestniczki zapoznały się z teoretycznymi i praktycznymi aspektami ćwiczeń TRE®, technik oddechowych, tańca terapeutycznego. Zaproszenie na Warsztat kierowane było do każdej chętnej kobiety gotowej do doświadczenia ćwiczeń TRE i innych, które pomagają w redukcji stresu i nauki relaksacji. W warsztatach wzięło udział kilkanaście kobiet.

Warsztaty te przeprowadzone zostały non profit w ramach działań statutowych Polskiego Stowarzyszenia TRE.

Warsztaty zostały przeprowadzone z inicjatywy Renata K. Oczkowska, Certyfikowanego Provider TRE®, inicjatorka i pomysłodawca Projektu, Współzałożycielka i ówczesny Członek Zarządu Polskiego Stowarzyszenia TRE®.