Czym jest TREⓇ

ĆWICZENIA TRE®

Ćwiczenia TRE® (Trauma Release Exercises) to opracowany przez dr Davida Berceli zestaw 8 ćwiczeń, które pomagają redukować stres i napięcia w ciele. Ćwiczenia te uruchamiają w ciele neurogeniczne wibracje, podlegające samoregulacji przez osobę je wykonującą. Pojawiające się drżenia są naturalnym i wrodzonym mechanizmem występującym u każdego ssaka, w tym oczywiście u ludzi. Pod wpływem silnego stresu, marznięcia czy dużej przyjemności nasze ciało zaczyna się trząść – to jest właśnie ten mechanizm. Niestety poprzez uspołecznienie uśpiliśmy tę cudowną możliwość uwalniania z ciała stresu, traumy i emocji. Przez lata uczono nas, że trzęsienie się jest czymś „złym”, kojarzone przede wszystkim ze strachem, słabością czy nie radzeniem sobie. Robiliśmy więc wszystko, aby hamować te naturalne wibracje. Zestaw ćwiczeń TRE® przypomina ciału, że drżenie jest dobre i może sobie na nie pozwolić. A tym samym uwolnić zbyt duże napięcie, zatrzymane emocje i stres.

Nierozładowane emocje nawet sprzed wielu lat, zatrzymują się w naszym ciele i tworzą napięcia. TRE® doskonale radzi sobie z takimi napięciami.

Zapoznaj się z poszczególnymi zagadnieniami

This will close in 0 seconds