Zlot Providerów TRE® za nami!

Polskie Stowarzyszenie TRE® zorganizowało 12 października 2024 r. zlot dla wszystkich Providerów TRE® w Polsce oraz osób w szkoleniu certyfikacyjnym, aby: podzielić się wiedzą i doświadczeniem, wzmocnić swe kompetencje, wprowadzić w radosny rezonans układy nerwowe we wspólnym przebywaniu i propagowania ćwiczeń TRE®. Przy okazji powitaliśmy nowych członków i członkinie naszej społeczności!

W programie nie zabrakło powitalnej kawy, herbaty, lokalnych jabłek. Ale wspólne wytrząsanie pod okiem Krzysztofa R. Karaudy, licencjonowanego nauczyciela TRE® było warsztatem otwierającym. Doświadczenie TRE®. Rozwój i zmiana – można było poczuć na sobie, zobaczyć odblokowujące interwencje na innych i porozmawiać, podzielić się doświadczeniem.
Spotkanie warsztatowe było uświetnione również prelekcją o Kinezjologii. Przywracaniu równowagi wprowadzeniu Blanki Olejniczak (m.in. instruktora Dotyku dla Zdrowia). Spora dawka wiedzy o kinezjologii energetycznej i np. punktach neuronaczyniowych wg Benetta).

Clou spotkania była dyskusja o podobieństwach i różnicach pomiędzy interwencjami na sesjach z TRE, a technikami kinezjologicznymi, gdzie klient jest również dotykany w konkretnych neurowrażliwych punktach.

Czas zlotu był wykorzystany do końca, a jednym z wniosków było częstsza możliwość takich spotkań. Jako Stowarzyszenie już o tym myślimy i palnujemy!

O PROWADZĄCYCH:
Blanka Olejniczak: mgr fizjoterapii, naturopata, terapeutka kinezjologii energetycznej, instruktorka Dotyku dla Zdrowia. Pogłębia swoją wiedzę między innymi w Akademii Kinezjologii lek. med. Doroty Kalwajt. O sobie p. Blanka mówi tak: „Zanurzam się w różnorodne techniki pracy z ciałem, umysłem i emocjami, a także zgłębiam wpływ całej sfery energetycznej na nasze życie.” FB: Kinezjologia Energetyczna – Blanka Olejniczak; IG: blanka_olejniczak

Krzysztof R. Karauda: dr nauk humanistycznych, psycholog, psychoterapeuta, instruktor Hatha Jogi, a przede wszystkim licencjonowany nauczyciel ćwiczeń TRE®. FB: Krzysztof R Karauda.

KILKA SŁÓW WIĘCEJ O WARSZTACIE W PROWADZENIU KRZYSZTOFA:
Innowacyjność TRE® polega na prostocie i skuteczności. Prostocie wiążącej się z niewielką ilością działań podejmowanych przez Providera oraz klienta, zaś skuteczności wynikającej z naturalności ludzkich reakcji w kontakcie z drugim człowiekiem oraz własnymi mechanizmami uzdrawiania. Lekkość w posługiwaniu się każdym narzędziem wynika z czasu, doświadczenia i uczenia się siebie, aby narzędzie wspierało sposób, w jaki jest używane. Zazwyczaj oznacza to stałą łączność z podstawą narzędzia oraz rozwijaniem nowych umiejętności.