Polecamy

Zapraszamy do udziału w sesjach, warsztatach, szkoleniach i wydarzeniach TRE®. Tutaj znajdziesz informacje dotyczące szczegółów wydarzeń związanych z TRE® w Polsce, organizowanych przez Stowarzyszenie (zobacz aktualności na naszym FB). Polecamy tu również literaturę do zdobycia wiedzy i możliwości doświadczania mądrości ciała.

Jeżeli jeszcze nie jesteś zdecydowany czy metoda TRE® jest dla Ciebie lub jesteś w trakcie indywidualnej praktyki z Providerem, ale chcesz doświadczyć czegoś nowego, to zachęcamy do tej formy ćwiczeń. Praca w grupie daje nowe możliwości doświadczania. Będziesz mógł poćwiczyć z innymi i zobaczyć jak Twoje ciało zachowuje się w takich właśnie warunkach.

Stacjonarne i cykliczne grupowe sesje i warsztaty z TRE® prowadzą nasi Providerzy: Gabriela Klusek, Beata Krzyżyńska, Katarzyna Niedziela, Edyta Płaskonka-Pruszak, Anna Podlaszewska, Anna Tymes, Tomasz Weprzędz.

Stowarzyszenie, jak i poszczególni członkowie są otwarci na okazjonalne formy współpracy, czy zaproszenia różnych organizatorów w celu propagowania i doświadczania ćwiczeń TRE®.

Ukończenie wszystkich etapów szkolenia i uzyskanie certyfikatu TRE® uprawnia do stosowania metody w ramach własnej praktyki. W czasie szkolenia certyfikowanego uczestnicy otrzymują niezbędną wiedzę i umiejętności z zakresu stosowania metody TRE® w pracy z Klientem indywidualnym i w grupach. W tej części znajdziecie Informacje na temat szkoleń certyfikujących TRE® można znaleźć na stronie: www.tre-trauma.pl (nauczyciel: Elżbiera Pakoca), tel. 502 977 117 (licencjonowany nauczyciel stażysta: Krzysztof Karauda)

Polecamy szereg książek, które warto przeczytań i które mogą pomóc zrozumieć metodę TRE®, ale i samego siebie. Poniższe lektury wzbogacą Twoją ogólną wiedzę w kontekście pracy z ciałem.

„Jednak oprócz zewnętrznych istnieją również wewnętrzne więzienia. Tkwiące w nas samych bariery autoekspresji są często mocniejsze niż obowiązujące prawo czy inne przymusowe ograniczenia, hamujące naszą dążność do wyrażania siebie.” A. Lowen „Depresja i ciało”

David Berceli, „Zaufaj ciału” – podstawowa książka, która wprowadzi w metodę TRE®

David Berceli, „Shake it off „- Rozszerzenie informacji o metodzie TRE® w oparciu o wiedzę praktyczną. Publikacja jest bogatym zbiorem doświadczeń tej metody w pracy wieli specjalistów – od rehabilitantów po neurobiologów.

Alexander Lowen, „Bioenergetyka” – książka o podstawach nauki, jaką stworzył Lowen – bioenergetyki. Z tej nauki wywodzi się metoda TRE®

Alexander Lowen – inne publikacje: „Głos ciała”, „Lęk przed życiem”, „Zdrada ciała”, „Narcyzm”, „Droga do zdrowia i witalności”

Ron Kurtz, Dr Hector Prestera, „Mowa ciała”,

Dr Elizabeth Michel, „Ciało a emocje”