TRE® Stargard/Szczecin/Kołobrzeg

Ćwiczenia TRE® uwalniają od napięć mięśniowych i emocjonalnych. W najprostszy sposób można zregenerować układ nerwowy, uwolnić się od stresu, zwolnić bieg myśli. Skontaktuj się z Providerem TRE® by ustalić spotkanie i jego warunki.

Członkowie Stowarzyszenia

Beata Augustyn

Kołobrzeg

Coach, trener, counsellor Gestalt w trakcie szkolenia.
Pracuję w ośrodku pomocy społecznej. Jako kobieta i matka, pracownik i manager doświadczyłam różnych trudności życiowych, traum, stresów i napięć, które systematycznie odbijały piętno na moim zdrowiu. Zaczęłam poszukiwać skutecznego sposobu na radzenie sobie ze stresem i z trudnymi emocjami i jak się okazało, był to punkt zwrotny w moim życiu.

Skierowałam uwagę na swoje samopoczucie i jego przyczyny. I wtedy też rozpoczęła się moja przygoda z TRE, które mnie zachwyciło swoją prostotą i skutecznością. Nie mogłam uwierzyć, że tak niewiele potrzeba, aby uwolnić się od nadmiaru myśli i uczuć, Cudowne, niesamowite i takie na wyciągnięcie ręki. Wystarczy… po prostu zaufać własnemu ciału. Ten proces był dla mnie jak powrót do domu, po długiej, bardzo długiej nieobecności.

Jestem coachem i trenerem. Wspieram osoby dorosłe, doświadczające stresów i napięć, w procesie integracji ciała, umysłu i emocji. Od kilku lat konsekwentnie wzbogacam swoje umiejętności, uzyskane w Szkole Profesjonalnego Coachingu w Instytucie Psychoedukacji i Rozwoju Integralnego w Krakowie i w Szkole Trenerów na Wszechnicy Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie, uczestnicząc w różnych szkoleniach i warsztatach. W swojej pracy coachingowej wykorzystuję model coachingu oparty na potrzebach Pernile Plantener, a także mądrość ludzkiego ciała, które odnajduję w TRE i niespotykaną moc bycia w TU i TERAZ, które towarzyszy w podejściu Gestalt (Szkoła Counsellingu Gestalt w Krakowie).

Dorota Dybowska

Stargard

Jestem TRE® Providerem, członkiem Polskiego Stowarzyszenia TRE®, praktykiem Access Bars, facylitatorem Horse Assisted Education – sesje rozwojowe w asyście koni, w trakcie szkolenia instruktorskiego z Jogi Nidry.

Prowadzę również autorskie zajęcia Praktyki Ruchu, Uważności i Ugruntowania z Końmi, łączące elementy jogi, świadomego ruchu i oddechu, gimnastyki neuronalnej, uważności z końmi.

Z wykształcenia jestem magistrem sztuki, mam za sobą kilka lat pracy zawodowej na uczelni, które poświęciłam na poszukiwanie połączenia pomiędzy praktyką artystyczną, pracą z ciałem a dydaktyką.

W swojej pracy pokazuję jak wspierać siebie przez kontakt z ciałem, prowadzę zajęcia i warsztaty regulujące układ nerwowy, łagodzące stres, pozwalające odpocząć, tworzę przestrzeń w której można doświadczyć uważnego i rozwijającego współbycia z końmi.

Na co dzień mieszkam na wsi gdzie buduję miejsce rozwoju i odpoczynku dla ludzi i wolnych koni.