Ładowanie Wydarzenia

• To wydarzenia minęło.

[Miastko] Warsztat wprowadzający do metody TRE®

20 marca @ 16:00 - 20:00

Zapraszam Was do poznania TRE® (tension and trauma releasing exercises) – metody opracowanej przez Dr Davida Berceli’ego polegającej na uruchomieniu za pomocą sekwencji ćwiczeń, wibracji neurogenicznych umożliwiających uwolnienie się od stresu i napięć, których tak wiele nosimy w naszym ciele.
Ćwiczenia TRE® (wykonywane regularnie) wspomagają dobrostan naszego ciała na bardzo głębokim poziomie. Reguluje się cały układ nerwowy, organizm odzyskuje równowagę biochemiczną i neurofizjologiczną. Powięź i mięśnie wydłużają się, relaksują, zmienia się postawa ciała. Poprawia się samopoczucie, pamięć, koncentracja, rozwija się kreatywność. Odczuwamy więcej przestrzeni w sobie. Szybciej regenerujemy się po trudnych dla nas sytuacjach. Jesteśmy bardziej ugruntowani. Lepiej śpimy, trawimy.
KOGO ZAPRASZAM❓
Czterogodzinny warsztat TRE jest przeznaczony dla osób, które pragną poznać i stosować tę metodę dla własnych potrzeb. W jego trakcie będzie można nauczyć się ćwiczeń aktywujących wibracje, dowiedzieć się jak trauma czy codzienny stres wpływają na nasz układ nerwowy i jak możemy go samodzielnie regulować.
Zapraszam osoby, które chcą czuć się lepiej, nauczyć się dialogu z własnym ciałem, nauczyć się uwalniać napięcia wywołane stresem z ciała.
⚠️Do podstawowych przeciwwskazań należą: choroby serca, padaczka, choroby psychiatryczne, ciąża, świeże urazy.

NASZ PLAN📋:
Warsztat będzie się składał z części teoretycznej, sesji ćwiczeń, dyskusji oraz po krótkiej przerwie ponownie przejdziemy do części praktycznej w której będzie druga sesja ćwiczeń.

KIEDY I GDZIE❓
20.03.2021r. godz. 16.00- 20.00
Okolice Miastka (dokładna lokalizacja do wiadomości uczestników)
Cena: 160 zł.
Z uwagi na intymność procesu ilość miejsc bardzo ograniczona.
Jeśli przyjmujesz moje zaproszenie i chcesz wziąć udział w spotkaniu, proszę o informację na priv lub mail agnieszka.konkel@wp.pl 📬

JAK SIĘ PRZYGOTOWAĆ❓
Otwarty umysł, ciekawość siebie oraz wygodne, sportowe ubranie są bardzo wskazane. Zazwyczaj ćwiczymy na boso, jednak warto zabrać ze sobą ciepłe skarpetki.

KTO ZAPRASZA I PROWADZI❓
Ja, czyli Agnieszka Konkel, człowiek, kobieta wielu zawodów, certyfikowany provider TRE®, psycholog, poszukiwaczka zwiedzająca ten świat. (więcej na www.agnieszkakonkel.pl)
Dla mnie praca z ciałem jest przede wszystkim spotkaniem ze sobą. W mojej osobistej praktyce TRE® pomaga mi zbierać kawałki mojej duszy i lepić z nich siebie, uczy mnie głębokiej czułości i bliskości ze sobą. W sesjach TRE® z innymi najbardziej lubię trzymać tą przestrzeń w której dzieje się wszystko. Zawsze myślałam, że „oświecenie” to jakaś tajemna wiedza i że jak przeczytam te wszystkie mądre książki to uda mi się otworzyć drzwi do krainy wiecznej szczęśliwości🍀. Teraz myślę, że nie ma nic takiego. To nie jest wiedza tylko bycie, czyste istnienie bez żadnego osądu i wartościowania. W przepływie. I w witalnym, pulsującym, zmysłowym ciele. I to my jesteśmy kluczem do tych drzwi.
Jeśli chcesz otworzyć je ze mną serdecznie zapraszam.

Miejsce

Miastko